Modułowość jako kompleksowe rozwiązanie wielu problemów – uchwyty kablowe ARaymond™ to przykład korzyści wynikających z zastosowania rozwiązań modułowych

Date : 07.10.2016

Problemy w trakcie montażu oraz specyficzne potrzeby każdego procesu technologicznego mogą stwarzać sytuacje wymagające nie lada pomysłowości. Często wynikają one z potrzeby znalezienia jednolitego rozwiązania dla bardzo różnych sytuacji wynikających z występowania odmiennych średnic, kierunków przebiegu i innych parametrów instalacji.

Przykładem tego typu problematycznej sytuacji może być instalacja zbudowana z niejednakowych rurek i kanałów instalacyjnych. Szukając rozwiązania, które pomoże fachowcom znaleźć wyjście z tego typu trudnych sytuacji, doszliśmy do wniosku że właściwym kierunkiem będzie pójście w stronę rozwiązań modułowych.

Podejście to okazało się jak najbardziej słuszne, gdyż możliwości oferowane przez modułowość na etapie montażu stanowią najlepszą odpowiedź na problemy wynikające z różnorodności.

Uchwyty kablowe ARaymond™ składają się z części żeńskiej i męskiej, które po złączeniu tworzą dopasowane do sytuacji zamocowanie. Szeroka gama i duży zakres średnic oferowanych przez nas uchwytów z możliwością obrotu i mocowania wielu przewodów w jednym uchwycie umożliwia prowadzenie przewodów pod kątem, równolegle oraz wiązkami.

Zalety oferowanego rozwiązania nie ograniczają się do rozwiązania problemów montażowych dzięki optymalizacji prowadzenia kabli. Nie bez znaczenia jest duża oszczędność czasu na poszczególnych etapach realizacji technologii:

• na etapie prac projektowych – w związku z eliminacją projektowania indywidualnych części,
  • na etapie przygotowania produkcji – dzięki wyeliminowaniu czasu potrzebnego na przygotowanie form wtryskowych,
  • na etapie wytwarzania – dzięki montażowi bez użycia narzędzi.

Dodatkowe informacje znaleźć można w kartach katalogowych naszych produktów

*Podmiotem odpowiedzialnym za zawarte tutaj informacje, posiadającym prawo do korzystania z występującego w artykule znaku towarowego oraz występującym w jego treści jako „my” jest firma ARaymond Industrial S.L. z siedzibą w Hiszpanii pod adresem RM Barcelona Tomo 43761 Folio 163 Hoja B437597 NIF B66012691 Ctra. de Manresa Berga Km 0,5 08272 SantFruitos De Bages.
Znak towarowy stanowi nazwa ARaymond™.