Opaski kablowe marki ARaymond™ obniżają koszty produkcji

Date : 10.02.2016

Większa elastyczność w środowisku przemysłowym dzięki uniwersalnym opaskom kablowym marki ARaymond

ARaymond Industrial* posiada w swojej ofercie pełną gamę uniwersalnych opasek kablowych, spełniających wymagania producentów, na przykład w zakresie wyposażenia elektrycznego i systemów oświetleniowych.

Plastikowe opaski – przedstawione na str. 8 niedawno opublikowanej broszury firmy ARaymond™ Rozwiązania mocujące do wyposażenia przemysłowego – idealnie sprawdzą się jako element prowadzenia okablowania w obudowach dystrybucji elektrycznej.

ARaymond Industrial – uniwersalne opaski kablowe

Automatycznie blokują się na miejscu dzięki systemowi blokowania „wciśnij i zatrzaśnij”, dzięki czemu operacja mocowania kabli przebiega szybko i łatwo. Opaski mogą być używane do przewodów o zróżnicowanych średnicach: od 3-16 mm lub 17-24 mm.

„Stosowanie naszych uniwersalnych opasek kablowych nie wymaga użycia narzędzi, co ułatwia proces montażu i pozwala zaoszczędzić czas na linii produkcyjnej,” wyjaśnia manager produktu w firmie ARaymond Industrial. „Inną ważną korzyścią dla producentów jest posiadanie znormalizowanych produktów”.

Katalog jest dostępny online lub do pobrania w wersji PDF z e-katalogu dla przemysłu europejskiego – patrz http://fastening.araymond-industrial.com/catalogue.

*Nazwa „ARaymond Industrial” odnosi się w tym artykule do firmy ARaymond Industrial S.L., RM Barcelona Tomo 43761 Folio 163 Hoja B437597 NIF B66012691 Ctra. de Manresa Berga Km 0,5 08272 SantFruitos De Bages w Hiszpanii, będącej redaktorem powyższego artykułu, biorącą za niego odpowiedzialność i mającą uprawnienia do używania znaku handlowego.
ARaymond™ jest używany jako znak handlowy.